Despre tine

 • Crezi, ca si mine, ca performanta in profesie iti poate oferi satisfactii si implinire?
 • Ca poti munci din pasiune?
 • Ca poti merge cu placere in fiecare zi la locul tau de munca?
 • Ca trebuie sa te dezvolti permanent?
 • Ca oferind din ce stii, nu perzi, ci evoluezi?
 • Ca devenind din ce in ce mai bun, impartasesti valoare cu cei din jur si schimbi lumea in care traiesti?
 • Ca poti invata si face orice daca vrei cu adevarat?
 • Ca niciodata nu este prea tarziu?
 • Ca succesul nu este o intamplare si doar munca sustinuta te duce spre el?
 • Ca standardele autoimpuse in orice faci trebuie sa fie maxime?
 • Ca oportunitatile apar doar daca le cauti?
 • Ca orice calatorie incepe cu primul pas?
 • Ca nu exista esec, doar lectii de invatat?

Salut si bine ai venit! Putem invata si evolua impreuna.

Numele meu este Camil Ianes.

Sunt:

 • Medic dentist
 • Specialist endodont

Ma ocup cu:

Despre mine

Dr. Camil Ianes a absolvit Facultatea de Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Medicina și Farmacie „Victor Babes” Timisoara.

Este medic specialist, cu practica limitata la Endodontie, din anul 2005.

Activitatea clinica o desfasoara in cadrul cabinetului MicroEndo din Timisoara, primul cabinet limitat la microendodontie (endodontie asistata de microscopul operator) din Romania, al carui cofondator este.

Dar destul despre mine la persoana a treia!

Intamplarea a facut, cand eram inca student, si nu stiam pe ce drum voi apuca, sa imi pice in mana un tratat de endodontie in limba engleza.

La momentul respectiv, in Romania, aceasta specialitate nu era recunoscuta si nici foarte apreciata. As putea spune, doar “un rau necesar”.

Mi-a placut. De ce? Greu de spus… Poate pentru ca imi solicita imaginatia, aflam lucruri noi. Descopeream o impletire interesanta intre medicina si tehnica, arta si stiinta.

Destul, ca, m-a prins. Au urmat anii in care citeam tot ce imi pica in mana si exersam pe dinti extrasi. Cand am aplicat clinic, am constatat cu bucurie ca, ce invatam din carti, dadea rezultate in practica.

Succesul te face sa vrei mai mult. Asa se naste o pasiune. Si am continuat…

Descoperind forumul international Roots, am intrat in legatura cu endodonti din toata lumea. Un loc minunat, unde cuvantul de ordine este educatie. Am vazut si am prezentat cazuri, am invatat lucruri noi, am fost incurajat dar si criticat. Aici am gasit modele, mentori, carora le datorez enorm.

Pe forumul Roots l-am cunoscut pe singurul roman prezent la vremea respectiva, Dr. Roberto Cristescu, de care ma leaga o stransa prietenie. Au urmat multe discutii, intalniri, la care s-a alaturat si partenerul, colegul si prietenul meu, Dr. Zeno Florita.

In 2005 am terminat facultatea si endodontia ma acaparase complet. Fiindca aceasta specialitate nu era recunoscuta, de sine statatoare, si eu, si cei doi colegi ai mei, am avut alternativa sa ne limitam practica la endodontie. Am devenit astfel primii trei medici din Romania cu practica limitata la aceasta specialitate.

In decembrie 2005, Zeno si cu mine, am inceput sa lucram cu microscopul operator, cabinetul doamnei Dr. Luminita Nica, S.C.M Lumident Timisoara, devenid primul cabinet din Romania limitat la endodontie. 

Au urmat ani de munca si invatat. In paralel cu practica privata, am ramas asistent la Disciplina de Endodontie a Facultatii de Medicina Dentara din Timisoara, unde am beneficiat de sprijinul doamnei Dr. Luminita Nica, un om deosebit si un cadru didactic model. Sunt mandru de ce au realizat unii dintre fostii mei studenti!

Descoperind proaspatul forum romanesc de medicina dentara, eugenol.ro, impreuna cu Roberto si Zeno, am inceput sa scriem despre specialitatea care ne pasiona, sa prezentam cazuri. Aici, in mediul virtual, am cunoscut multi colegi tineri, generalisti, dornici sa se perfectioneze in endodontie. Au urmat discutii, intalniri si conferinte. “Virusul endodontic” a inceput sa se raspandeasca. A aparut astfel un nou val de practicieni pasionati de aceasta specialitate.

In 2008 am lansat brand-ul MicroEndo si site-ul microendo. ro

In 2010 endodontia a devenit specialitate recunoscuta in Romania, cu un program de rezidentiat de 3 ani.

In 2011, tinand cont de dorinta multor colegi generalisti de a se perfectiona in endodontie, in colaborare cu firma MedidentExim, am demarat cursuri private, cu brand-ul ProEndo. Despre ce este vorba, poti citi aici.

Raspunsul a fost peste asteptari. In 2 ani, am cunoscut la Timisoara, aproape 100 de colegi minunati, din toata tara!

Cum spun ei, inspirati de munca si de pasiunea noastra, multi practica astazi cu placere aceasta specialitate.

In 2012 am fost confirmat medic specialist endodont. Visul unui student devenea astfel realitate.

Din toamna anul 2013 am renunțat la cariera universitară pentru am mă putea dedica în totalitate activității clinice și programelor private de specializare.

Le multumesc tuturor celor de la care am invatat, care m-au sprijinit, m-au inspirat, au crezut in mine. Datorita lor am ajuns pana aici. Lista ar fi prea lunga si nu vreau sa uit pe nimeni.

Toate aceste evenimente fericite mi-au intarit pasiunea pentru endodontie, educatie, scris.

Asa a luat nastere blog-ul drianes.ro . Este “casa” mea pe internet, cu usa larg deschisa.

Daca te pot ajuta, nu ezita sa ma vizitezi sau sa ma contactezi.

Poti citi aici si povestea “romantata”.

Ce urmeaza? Nimeni nu stie. Tu ce ai vrea?

Putem afla impreuna!

Camil

PS Orice intrebare ai avea, te rog sa o pui intr-un comentariu, mai jos.

 

2 Comentarii


 1. as dori o informatie in legatura modulele de endodontie. anul acesta cand o sa se tina si unde. multumesc anticipat

  • Deocamdata fiindca sunt mai multi doritori pentru intensiv vom tine in aceasta formula. In principiu o grupa pe luna, in ultima saptamana a fiecarei luni. Momentan tinem doar in Timisoara.

Lasati un raspuns: