Bine ai venit pe platforma on-line a cursului Training clinic!

Locatie:

Centrul de training – Dr. Camil Ianes

Str. Armoniei, nr. 25, corp A, parter, Timișoara, Timiș

Orar

Luni 10 – 13 si 16 – 19

Marti – Sambata 10 – 13 si 15 – 18

Foarte important!!!

Te rog să citești cu atenție INTEGRAL această pagină.

Fiecare cursant trebuie să aducă OBLIGATORIU, pentru a lucra la partea practică a cursului, minim 2 molari (ideal unul superior și unul inferior), 2 premolari  (ideal unul superior și unul inferior) și 2 dinți frontali  (ideal unul superior și unul inferior), cu accesul coronar corect realizat (NU avem cu ce să facem accesul în sala de curs!!!). Deși materialele și aparatura sunt asigurate de către noi, din nefericire, nu putem oferi și dinți naturali extrași ci doar blocuri de plastic. Dacă aduci mai mulți dinți extrași vei putea lucra mai mult la partea practică!

Te rog să alegi dinți cu rădăcini complet formate, nu foarte scurte și fuzionate (Nu pot fi montați în fantom!!!), care prezintă curburi decente (preferabil nu molari de minte) pe care să poți lucra fără dificultăți majore, dinți cu canale radiculare netratate anterior. Dinții trebuie OBLIGATORIU păstrați uscați, în ser fiziologic sau în apă (nu în hipoclorit sau în apă oxigenată, pentru că se degradează, devin friabili și inutilizabili).

Dacă nu ai premolari și frontali, poți aduce mai mulți molari, însă OBLIGATORIU fiecare cursant trebuie să aducă minim 4 molari. Vom lucra poate la început și pe blocuri de plastic, dar pentru o experiență mai apropiată de cea reală, clinică, lucrăm preponderent pe dinți extrași.

Vei primi de la noi 12 instrumente de permeabilizare noi, însă dacă crezi că ai nevoie de o cantitate mai mare, te rog să aduci cu tine mai multe instrumente file – pilă Kerr (roz, gri, mov și alb). Nu trebuie să fie noi, dar bune de lucru pe dinți extrași.

Pentru a câstiga timp la partea practică a cursului, teoria, foarte importantă pentru ce urmează să îți prezint, trebuie OBLIGATORIU să o studiezi cu atenție, singur, de aici, înainte de curs. 

La Timișoara, doar vom fixa lucrurile importante. Fără să studiezi individual înainte și să aprofundezi partea teoretica, nu vei înțelege ce urmează să discutăm la curs la Timișoara și nu vei putea aplica practic!

Te rog să vizionezi cu atenție cursul vorbit. Dacă sunt neclarități, te rog să îmi lași întrebările tale jos pe pagină, la secțiunea de comentarii. Mulțumesc! De asemenea, te rog să pregătești o listă cu întrebări din aceste teme.

M-aș bucura dacă ai recomanda și altor colegi acest curs, dar te rog nu copia și nu distribui materialele didactice celor care nu sunt îndreptățiți să beneficieze de ele. Mulțumesc pentru susținere!

Recomand să nu accesezi platforma de curs din mai mult de 2 locații, IP – urile sunt monitorizate.

Toate materialele cursului sunt proprietatea intelectuală exclusivă a Dr. Camil Ianeș, cursanții au doar drept de vizionare. Îți reamintesc că înstrăinarea adresei acestei pagini sau distribuirea de materiale din curs duce automat la pierderea definitivă a dreptului de acces pe platformă a respectivului utilizator!  Acesta nu va mai putea niciodată să participe la un curs sau să cumpere un produs marca Dr. Ianeș. 

Accesând platforma de curs accepți implicit aceste condiții. Încălcarea acestor reguli va avea consecințe legale.

La partea practică vor lucra câte 2 cursanți la un post de lucru, pe rând, doarece se lucrează la 4 mâini (unul este medicul și celălalt asistenta)!

Deoarece toți cursanții noștri au drepturi egale, atenția din partea lectorilor, la partea practică, este distribuită fiecăruia, echitabil, fără favoritisme. Mulțumim pentru înțelegere!

Te rog să vii odihnit la Timișoara, programul este foarte intens și extrem de solicitant. Știm că multe ore pe zi, 6 zile la rând, chiar și cu pauze, nu este ușor pentru nimeni. Însă nu avem altă variantă mai bună și totodată fezabilă. Un program mai lejer ar însemna mai puțină informație și hands-on, sau mai multe module de curs ar însemna mai multe zile pierdute și mai multe drumuri obositoare și costisitoare pentru tine.

Programul zilnic este de 6 ore, cu pauză de 2 ore, pentru masa de prânz și odihnă. Pauza este cu program „la liber”, fiecare se relaxează cum crede că este mai bine pentru el. Te sfătuiesc să alegi o locație de cazare apropiată de sala de curs pentru a nu pierde timp în trafic, pe drum, respectiv pentru a putea să te odihnești puțin, zilnic, între cele 2 reprize de curs.

Niciodată o grupă de cursanți  nu va fi uniformă, nici ca experiență, cunoștințe și nici ca și dorințe și așteptări. Ca lectori trebuie să ne pliem pe dorința majorității dar și să nu facem rabat de la temele de bază și de la obiectivele pe care ni le-am propus, care fac parte din programa cursului. Dacă cursanții au dorințe speciale, sau anumite teme sunt deja știute foarte bine de toți și nu mai doresc să le discutăm, îi rugăm frumos să ne comunice acest lucru. Mulțumim! De asemenea, orice neclaritate, problemă sau nemulțumire apare pe parcurs, te rugăm să ne-o comunici pe loc, direct și onest. În măsura în care este posibil, vom găsi o rezolvare.

Te rugăm să nu întârzii la curs și să îi respecți pe colegii de grupă, să nu vorbești la telefon sau să navighezi pe internet în timpul cursului. 

Nu este permisă fotografierea, înregistrarea audio-video a niciunei părți din curs. Tentativa duce automat la excluderea din grupă. 

Pe parcursul desfășurării cursului vom fotografia/filma activitatea cursanților, pentru a avea dovada prezenței acestora la curs, respectiv în scop de promovare. Participând la acest curs consimți implicit la a ne acorda dreptul neîngrădit de fotografiere/filmare respectiv de utilizare/distribuire a materialelor rezultate.

Cel care deteriorează/distruge aparatura/dotarea de curs își asumă paguba și se obligă să cumpere altă aparatură/dotare echivalentă.

Dacă ai întrebări pe parcursul cursului, la Timișoara, te rog nu ezita, scopul acestui curs este să pleci lămurit. Dar rugămintea noastră este să întrebi la subiect. De exemplu, dacă vorbim despre lungimea de lucru, întrebările să nu fie în avans din obturare și nu în mijlocul prezentării temei, ci în timpul special pentru întrebări, răspunsuri și discuții alocat fiecărui subiect. Fiecare temă are alocat suficient timp, dar, dacă întrebările sunt puse aleator, pe parcurs, la un moment nepotrivit, pierdem timp prețios, nici nu reușim să lămurim lucrurile suficient, în plus, decalăm puternic programul și nu mai reușim să parcurgem întreaga materie. Mulțumim pentru înțelegere!

Am ales special locația sălii de curs într-o zonă rezidențială nouă, liniștită, cu locuri de parcare, departe de aglomerația și zgomotul centrului orașului. Dacă ești cazat în apropiere și ești concentrat doar pe curs, nu vei fi nevoit să străbați orașul, ai toate cele necesare la îndemână. Dacă dorești să vizitezi centrul Timișoarei, îți recomand, pentru comoditate, un taxi. În plus, accesul direct de la aeroport sau autostradă este facil.

Pentru orice nelămurire sau problemă, te rog să îmi lași un comentariu jos pe pagină. Voi răspunde cât pot de prompt. Mulțumesc!

Sper să fie o experiență plăcută pentru toată lumea. Îți doresc spor la învățat și succes! Ne vedem la Timișoara.

Cu prietenie,

Camil

Sunt nerăbdător să primesc feedback de la tine!

Te rog, nu ezita să îmi scrii. Mulțumesc! 

Petru orice problemă, te rog, lasă un comentariu jos pe pagină sau trimite un e-mail la contact@drianes.ro  . Mulțumesc!

Toate filmele cursului vorbit sunt obligatoriu de vizionat, înțeles și aprofundat!

Suplimentar, poți viziona înainte de curs și filmele clinice și tehnice, dar foarte important este cursul vorbit.

Atenție! Ce este marcat cu „obligatoriu” trebuie citit, pregătitor, înainte de curs! Te rog să faci o listă cu întrebări, din aceste teme, pe care să le lămurim la Timișoara.

PDF-uri de citit:

Izolare diga – Castelucci

Restaurabilitate – Clasificarea Naumann

Grad de dificultate caz AAE Obligatoriu

Clasificarea patologiei pulpare si periapicale AAE Obligatoriu 

Cavitate de acces – Castelucci   

Obturatia endodontica termoplastica – Camil     

 

Filme – Obligatoriu toate!

 

Curs vorbit (prezentare de slide-uri)

Ergonomie

Sisteme de marire

 

Grad de dificultate

Urgente, medicatie interimara si obturatie provizorie

Izolare

 

Cavitatea de acces

Parola: kendo

 

Lungimea de lucru

Refacere adeziva

 

Curatare

 

Preparare

Curs vorbit (prezentare de slide-uri)

Curs vorbit – Partea I (Introducere, Principii fundamentale în endodonția clinică, Patologie)

Curs vorbit – Partea a II-a (Triada endodontică, Cleaning&Shaping, Microanatomia spațiului endodontic, Instrumente endodontice)

Mișcările instrumentelor endodontice – Partea I

Mișcările instrumentelor endodontice – Partea a II-a

Curs vorbit – Partea a III-a (ProTaper Universal manual, Sisteme rotative din NiTi, E3, ProTaper Next)

Curs vorbit – Partea a VI-a (Determinarea diametrului foraminal, Principii de preparare, Obiectivele mecanice ale preparației radiculare după Prof. Dr. H. Schilder)

Curs vorbit – Partea a IV-a (Fractura instrumentelor endodontice, Permeabilizarea canalului radicular)

Curs vorbit – Partea a V-a (Precurbarea instrumentelor endodontice, Conicitate)

Canale calcificate si curbe

Filme tehnice si clinice – Optional

Obturare

Te rog să citești cu atenție materialele scrise, în format pdf  dar ma ales să vizionezi cursul vorbit.

PDF Obturația endodontică termoplastică – Pas cu pas

PDF Caiet de lucru

Curs vorbit (prezentare de slide-uri)

Curs vorbit – Partea I (Introducere)

Curs vorbit – Partea a II-a (Tehnica compactării verticale clasică – H. Schilder)

Curs vorbit – Partea a III-a (Tehnica undei continue, centrate de compactare – L. S. Buchanan, Tehnica de injectare directă – Squirt, Cazuri)

Filme tehnice si clinice

 

Tehnica de compactare verticală clasică (H. Schilder)

Tehnica undei continue, centrate de compactare (L. S. Buchanan)

 Clinic – Optional

 

Retratament – Obligatoriu

DCR turnat

Dentatus

Dezobturare

Depasire si corectare prag

Reparare perforatie

Plug apical MTA

Instrument fracturat